Hematologie
Hematologia este o arie a medicinei complexa si extrem de provocatoare, care include o serie intreaga de boli, de la cancere ale sangelui pana la tulburari de coagulare precum hemofilia.

Cresterea gradului de cunoastere si noile descoperiri in hematologie din ultimele decade au insa potentialul de a impulsiona dezvoltarea de noi tratamente pentru bolile hematologice. De la introducerea primului anticorp monoclonal in urma cu 20 de ani, comunitatea stiintifica si companiile farmaceutice au facut progrese remarcabile pentru a imbunatati optiunile terapeutice pentru persoanele cu afectiuni hematologice. Drept dovada, unele forme ale acestor boli au fost transformate in boli cronice care pot fi tinute sub control cu succes cu noile optiuni de tratament.

Felul in care sunt administrate tratamentele este una din ariile in care inovatiile stiintifice au potentialul sa aduca imbunatatiri majore pentru calitatea vietii pacientilor. Persoanele care sufera de cancere hematologice adesea sunt nevoiti sa primeasca tratamente care sunt administrate intra-venos, potential pe toata durata vietii. Introducerea unor moduri de administrare mai rapide si mai convenabile pot imbunatati semnificativ momentul administrarii tratamentului pentru pacienti, ceea ce este un beneficiu major. Administrarea sub-cutanata a tratamentului este una dintre aceste inovatii, fiind deja folosita cu succes in o serie de alte boli cronice.

Ratele de supravietuire pentru afectiunile hematologice la nivel mondial sunt intr-o continua imbunatatire, in timp ce diagnosticul timpuriu, optiunile variate de tratament si constientizarea din ce in ce mai ridicata au reusit sa creasca calitatea vietii pacientilor mai mult ca oricand. Toate aceste motive ne fac sa fim optimisti si sa speram ca intr-un viitor nu foarte indepartat, sa putem vorbi chiar de vindecare, pentru anumite forme de boli cronice.

Desi bolile hematologice pot fi extrem de diverse ca patologii, toate au in comun impactul major asupra calitatii vietii sau supravietuirii pacientilor. Cancerele de sange reprezinta a cincea cauza de mortalitate prin cancer la nivel mondial. Cele mai intalnite trei tipuri sunt: limfomul, leucemia si mielomul.

Boli hematologice in detaliu

Mai multe arii in focus

Vezi toate ariile in focus

please be aware that you are leaving this website.